Genel Köpek Bakımı
Temel Bakım
Bir köpek herhangi bir eve halkına harika bir arkadaş olabilir, ancak deneyimli bir evcil hayvan sahibi olun veya ilk kez evlat edinen biri olun, köpek arkadaşınızın sağlık ve mutluluğunu birinci öncelik olarak tutmanız önemlidir. Aşağıda tüm köpek sahipleri için bazı yararlı ipuçları verilmiştir.
Ve unutmayın: Eve yeni bir köpek getirmeyi düşünüyorsanız, lütfen ilk tercihinizi yapın. Bölgenizdeki sahiplenilebilir köpekler rehberlerine sitemizden göz atmanızı öneririz.
Besleme
Sekiz ila 12 haftalık yavru köpeklerin günde dört öğüne ihtiyacı vardır.
Yavruları üç ila altı aylıkken bir günde üç öğün ile besleyin.
Yavruları altı aydan bir yıla kadar günde iki öğün besleyin.
Köpeğiniz ilk doğum gününe ulaştığında, günde bir öğün genellikle yeterlidir.
Büyük köpekler veya şişmanlamaya yatkın olanlar dahil bazı köpekler için iki küçük öğün ilebeslenmek daha iyi olabilir.
Birinci sınıf kuru yiyecekler yetişkin köpekler için dengeli bir diyet sağlar ve su, et suyu veya konserve yiyeceklerle karıştırılabilir. Köpeğiniz süzme peynir, pişmiş yumurta veya meyve ve sebzelerin tadını çıkarabilir, ancak bu ilaveler günlük yiyecek alımının yüzde onundan fazla olmamalıdır.
Köpek yavruları, yüksek kaliteli, markalı bir köpek maması (büyük cinsler için büyük cins köpek maması) ile beslenmelidir. Lütfen “insan yiyeceklerini” sınırlandırın, çünkü vitamin ve mineral dengesizlikleri, kemik ve diş problemleri ile sonuçlanabilir ve çok seçici yeme alışkanlıklarına ve obeziteye neden olabilir. Her zaman ulaşabileceği yerlerde temiz su bulunmalı ve yiyecekleri ve su bulaşıklarını sık sık yıkadığınızdan emin olmalısınız.

Egzersiz
Köpeklerin kalori yakmak, zihinlerini canlandırmak ve sağlıklı kalmak için egzersiz yapması gerekir. Bireysel egzersiz ihtiyaçları, cinsiyet, yaş ve sağlık seviyesine göre değişir. Egzersiz yapmak ayrıca köpeklerin sıkıntıdan kaçınmalarına yardımcı olmaktadır ve bu da tahrip edici davranışlardan kaçınmalarını sağlar. Denetimli eğlence ve oyunlar, evcil hayvanınızın kazma, çiğneme, geri alma ve kovalama dürtüsünün içgüdüsel isteklerinin çoğunu tatmin edecektir.
Tımar
Köpeğinizin temiz kalmasına yardımcı olun ve sık sık fırçalama ile dökülmeyi azaltın. Pire olup olmadığını kontrol edin ve sıcak havalarda günlük olarak vücudunda kene olup olmadığını kontrol edin. Çoğu köpek yılda birkaç kezden fazla yıkanmak zorunda kalmaz. Banyodan önce, tüm kopmuş tüylerini tarakla alın veya kesin.
Köpeğiniz Taşıma Veya Kaldırma
Bir köpek yavrusu ya da küçük bir köpeği taşımak için, bir elinizi köpeğin göğsünün altına koyun, ya ön kolunuz ya da diğer elinizi arka bacaklarna koyun ve destekleyin. Asla küçük köpeğinizi , kuyruğundan veya boynunun arkasından tutmaya çalışmayın. Büyük bir köpeği kaldırmanız gerekiyorsa, göğsünü bir kolla ve arka tarafını diğer kolunuzla destekleyerek alttan kaldırın.
Yaşam Alanı
Evcil hayvanınızın, tüm gürültüden uzakta dinlenmek için sıcak, sessiz bir yere ihtiyacı vardır. Temiz bir battaniyeye veya yastığa yerleştirilmiş bir eğitim yastığı veya köpek yatağı idealdir. Köpeğin yataklarını sık sık yıkayın. Köpeğiniz açık havada çok fazla zaman geçirecekse, sıcak havalarda gölgeye, bol miktarda soğuk suya ve ılık, kuru, kapalı bir sığınağa erişebildiğinden emin olun.
Lisanslama ve Tanımlama
Topluluğunuzun lisans yönetmeliklerine uyun. Lisansı köpeğinizin tasmasına taktığınızdan emin olun. Bu, bir ID etiketi ve implante edilmiş mikroçip veya dövme ile birlikte, köpeğinizin kaybolması durumunda iade edilmesini güvence altına alabilir.

Pireler ve Keneler
Köpeğinizin pire ve ılık mevsim için kenelerin günlük muayenesi önemlidir. Pireleri bulmak ve çıkarmak için pire tarağı kullanın. Pire ve kene kontrolü için birkaç yeni yöntem vardır. Bu ve diğer seçenekler hakkında veteriner hekiminizle konuşun.
İlaçlar ve Zehirler
Asla bir veteriner tarafından reçetelenmemiş köpek ilacınızı vermeyin. Hayvanınızın zehirli bir madde içtiğinden şüpheleniyorsanız 24 saatlik hayvan zehiri bilgisi için veterinerinize veya Hayvan Zehir Kontrol Merkezine başvurun.
Spaying ve Kısırlaştırmak
Dişi köpekler altı aylıkken kısırlaştırılmalıdır. Aksi takdirde adet dönemleri olacağından bez bağlamanız gerekecektir. Eğer kısırlaştırmaya karşıysanız köpek bezi kullanabilirsiniz.
Aşılama
Köpeğinize birkaç aşı yaptırmanız gerekecektir. Daha fazla bilgi için lütfen veterinerinize başvurun.
Köpek İhtiyaçları Tedarik Kontrol Listesi
Birinci sınıf köpek maması
Yemek kapları
Su kovası
Oyuncaklar, güvenli çiğneme oyuncakları dahil
Pire tarağı dahil olmak üzere, bakım için fırça ve tarak
Lisans ve kimlik etiketi ile yakalık
Tasma kayışı
Taşıyıcı (küçük köpekler için)
Eğitim sandığı
Köpek yatağı
Köpek diş fırçası
Tüm bu ürünleri sitemizin alışveriş bölümünden tedarik edebilirsiniz.